Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sever'den muhtarlara Brifing

Sever

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınması ve merkez ile kırsal mahallelerde Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, Balıkesir’in büyükşehir statüsüne alınması ve merkez ile kırsal mahallelerde Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıya, merkez mahalle muhtarları ile merkeze bağlı kırsal mahalle muhtarları katıldı. Başkanı Murat Sever, 30 Mart 2014 tarihinden sonra Balıkesir’in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte elde edeceği kazanımları anlattı.
Bundan sonraki süreçte, yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle, ilçelerin ve kırsal mahallelerin daha farklı bir konuma kavuşacağını belirten Sever, “İlçemiz artık Büyükşehir statüsü ile yönetiliyor. Bu statü gereği gelirin artması, yetkilerin verilmesi, sınırların il sınırı olarak belirlenmesi gibi avantajlardan dolayı önümüzdeki süreçte Balıkesir ve il geneli çok farklı bir konuma gelecektir.” dedi.
Balıkesir’in herkesin ortak değeri olduğunu ve il genelinin fiziki olarak gelişmesinin diğer sektörlerin gelişmesine de katkı sağlayacağını belirten Sever, “Balıkesir’in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte imar planlarının tek elden planlanacak olması, kaynakların tek elden yönetilecek olması, sorunların genel olarak planlanması gibi özellikler sayesinde Balıkesir ve bağlı ilçeler ile kırsal mahalleler çok daha ileri bir noktaya taşınacaktır" diye konuştu.

Bazı kesimlerde büyükşehirin Balıkesir’in her tarafına yetişemeyeceği endişesinin olduğunu kaydeden Başkan Sever, şunları söyledi:
"Bu endişe yersiz bir endişe. Kesinlikle ben her noktaya çok rahat bir şekilde ulaşacağını düşünüyorum. Ahmet Edip Uğur’un yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları, teknik ekibi, araç parkı her geçen gün daha da güçleniyor. Ekonomik anlamda da belediyenin imkanları, özellikle yasanın getirmiş olduğu artılarla birlikte çok daha iyi bir noktaya hızla geliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un talimatlarıyla bölge, ilçe ve kırsal mahallelerin alt yapıları ne durumda gibi bütün bunların tek tek röntgeni çekiliyor. Bütün ilçelerin, imar planları tek elden sağlıklı bir şekilde planlanacak. Üst yapıdaki eksiklikleri dikkate alınarak bunların planlamaları yapılıyor. Hangi bölgemizde ne kadar eksiklikler var. Bu eksiklikleri gördükten sonra bundan sonraki süreç içerisindeki yapılanma, daire başkanlıklarına bağlı sorumlu bölgeleri oluşturuluyor. Kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin çalışmalarıyla bütün bölgelerimiz, ilçelerimiz ulaşımla ilgili tek elden planlanacak."
Balıkesir’in büyükşehir statüsüne kavuşmasının Balıkesir il geneline çok daha büyük bir değer kazandıracağını vurgulayan Sever, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yatırım, hizmet ve projeleri sunum eşliğinde muhtarlara özetle şunları söyledi:
“Muhtarlık görevinin zor ve kutsal bir görev olduğunu biliyorum. Muhtarlarımızın yaşadıkları bölgelerde yaşanan sorunları çözme adına bizler yardımcı ve yol gösterici olmak istiyoruz. Görev yaptığınız bölgelerle ilgili bize getireceğiniz projelerin gerçekleşebilmesi için sizlere sonsuz destek vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Biliyorsunuz Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte köy tüzel kişilikleri sona erdi. Artık, sizlerin ikamet ettiği bölgeler mahalleye dönüştü. Büyükşehir Kanunu’nda kırsal mahallelere büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından verilmesi gereken hizmetler ayrıntılı olarak belirtilmiş. Erdek kırsal mahallelerde karayollarının bakım ve onarım görevi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, görev karayollarına devredildi. Devir edilen 82 kilometrelik yol çalışmasına kısa sürede başlanacak olup yapılacak yollar 30 santim sıcak asfaltla kaplanacaktır. Meydan, bulvar ve ana caddelerdeki tüm tasarruf büyükşehir belediyesine ait olacak. Balıkesir merkez ve bağlı tüm ilçelerde araç otoparkları Balıkesir Büyükşehir belediyesi kuruluşu olan BALPARK tarafından işletilecek. Balıkesir merkezden 90 kilometre uzaklıktaki yerleşim yerlerinin yerel belediyelere devir edilmesi kesinlikle yalan bir haberdir. Balıkesir merkez ve tüm il geneli sorumluluk alanı Büyükşehir Belediyesine aittir.”
Erdek Belediyesi tarafından yıkılan çay bahçeleri hakkında da bilgi veren Sever, çay bahçelerinin bulunduğu alanın SİT Alanı, tapu sahibinin Erdek Belediyesi olduğunu söyleyip, kendilerinin buradaki yapım işlerini engelliyor yönünde çıkarılan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, söz konusu bölgeyle ilgili proje yapım sorumluluğunun Erdek Belediyesi’ne ait olduğunu muhtarlarla paylaştı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Erdek’teki birimleri konusunda bilgi veren Sever, BASKİ, Ulaşım, İtfaiye ve Hal Müdürlüğü gibi birimlerin ilçede hizmetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Sever, kooperatif seçiminde kime oy vereceğini de açıkladı
Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici’nin 28 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Marmarabirlik’e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçiminde desteğiniz kime olacak? sorusuna AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever şu yanıtı verdi: “Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçimi siyaset üstü bir seçim olduğundan hiç bir siyasi kuruluş, başkan ve temsilcilerinin bu konuda müdahil olmamaları gerekir. Ama, ben Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin bir ortağı olarak bir oya sahibim. Ve bu oyumu başarılı olduğunu düşündüğüm mevcut yönetim kurulu lehine kullanacağım.”
Doğalgaz ve çevre yolu talebi Büyükşehir Başkanına aktarılacak
İlçenin iki önemli konusunu oluşturan doğalgaz ve çevre yolu konularının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmasını isteyen muhtarlara, AK Parti İlçe Başkanı Sever, bu her iki konunun da Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a aktaracağını açıkladı.
Parti binasındaki toplantı sona erdikten sonra Sever, muhtarlara öğle yemeği ikramında bulundu.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli